Petrian van den Eijnden, sopraan (NL)

img_4073-bis
Petrian van den Eijnden begon al vroeg met algemene muzikale vorming en daarna piano op de plaatselijke muziekschool. Rond haar 30e is ze bij een gospel koor gegaan waar ze al snel wat solo`s verzorgde.
Gerard van den Heuvel was haar eerste zangleraar en heeft haar kennis laten maken met musical, operette , liederen en opera. Daarna studeerde ze bij Ellen Bollongino en volgt ze nu verder zangles bij Tamara Obrescova.
Naast het gospel koor was ze ook actief in verschillende ensembles .In 2004 heeft ze zelf een opera ensemble opgericht. Petrian heeft koordirectie gestudeerd in Tilburg.  In 2008 is ze bij het Bergse koor “Bekoor” gaan zingen waar ze regelmatig ook als dirigent is ingevallen. Petrian heeft nog steeds haar eigen klein ensemble.
Als het ensemble gevraagd wordt of met eigen concerten vragen zij mensen die op project basis willen meewerken. Verder zingt ze regelmatig in bejaarden- of verpleegtehuizen of bij andere gelegenheden.
Petrian is als dagbestedingscoach  ook op haar werk veel bezig met muziek. Ze heeft al 8 jaar een koor voor mensen met lichte dementie en afasie. D.m.v zangoefeningen verwerkt in liedjes of melodietjes worden de mensen gestimuleerd in hun spraak, geheugen training maar ook, ontspanning, plezier zijn natuurlijk belangrijk. Momenteel is zij bezig met een opleiding Taal en stemtherapie om dit nog verder uit te diepen.

Belgisch Nederlands Ensemble Bel Canto