Karel Sieben, bas-bariton (NL)

Karel Sieben is al op jonge leeftijd met muziek begonnen. Na enkele jaren pianoles werd zijn hart gestolen door de blaasmuziek en speelt hij sinds 1974 klarinet bij Harmonie ERATO te Roosendaal en Harmonie Kolpingszonen in Bergen op Zoom. Later, rond z’n dertigste levensjaar, is de liefde voor de zang ontwikkeld bij de Roosendaalse Opera en Operette Stichting (ROOS) waar hij meegespeeld heeft met een zevental operetteproducties. Hij volgde zanglessen bij Cecile Creuzen, Max van Weegberg, Ellen Bollongino en momenteel bij Marcel van Dieren.
Inmiddels heeft hij meegespeeld in het koor bij de grote OPERA in AHOY producties Cavalleria Rusticana, Pagliaccio, La Traviata, Nabucco, Il Trovatore en Rigoletto; tevens is hij lid van het Brabantkoor te Eindhoven.
Bij de Stichting Klein Podium in Roosendaal was Karel vanaf de oprichting in 2002 betrokken in het bestuur en speelde hij tot 2014 mee in de opera’s Dido & Aeneas (galeriehouder), Johnny Falstaff (Johnny), Die Zauberflöte (Sarastro), Le Nozze di Figaro (Bartolo/Antonio) en Don Giovanni (Leporello).
Karel is sedert eind 2009 lid van het Belgisch – Nederlands solisten Bel Canto Ensemble.