Erik Stevens, bariton (NL)

Op jonge leeftijd zong Erik al bij diverse koren. Later zong hij bij diverse Kamerkoren, waaronder het Nijmeegs Kamerkoor en het Roosendaals Kamerkoor.

Erik is sinds 2001 mede oprichter van Klein Podium en heeft diverse liederenrecitals verzorgd met liederen van diverse componisten zoals Schumann, Ravel, Grieg, Vaughan Williams, Fauré en Duparc. Medewerking verleende hij als solist aan recitals en concerten van andere gezelschappen en koren. Hij zong de rol van Aeneas in de opera ‘Dido en Aenea’s van Purcell, de heer Benz in ‘Falstaff’ (een bewerking van ‘Die lustige Weiber von Winsor’ van Nicolai), en de rol van Ben in de komische opera ‘The Telephone’ van Menotti. Ook heeft hij de rol van de miljonair Warbuck gespeeld en gezongen in de musical Annie. In 2013 Zong Erik een dubbelrol: Masetto en Il Commendatore in Don Giovanni van Mozart. In 2014 zong hij de rol van Uberto in de komische mini-opera La Serva Padrona van Pergolesie.

Erik Stevens ontving zangles van Thea Vermeulen en Max van Weegberg. Daarnaast volgde hij een masterclass bij Maarten Koningsberger en de internationale sopraan Sarah Walker. In het kader van De Stem van Bossch (het jaar van Jeroen Bossch) volgde hij een masterclass bij Francis van Broekhuizen waar hij evenals Eline Delis, een finaleplaats behaalde.

In 2019 zong hij de rol Ezio in een concertante uitvoering van de opera Attila van Verdi.

Momenteel volgt hij  zangles bij Connie de Jongh in Breda.

Belgisch Nederlands Ensemble Bel Canto