Erik Stevens, bariton (NL)

Op jonge leeftijd zong Erik al bij diverse koren. Later zong hij bij diverse Kamerkoren, waaronder het Nijmeegs Kamerkoor en het Roosendaals Kamerkoor.

Erik is sinds 2001 mede oprichter van Klein Podium en heeft diverse liederenrecitals verzorgd met liederen van diverse componisten zoals Schumann, Ravel, Grieg, Vaughan Williams, Fauré en Duparc. Medewerking verleende hij als solist aan recitals en concerten van andere gezelschappen en koren. Hij zong de rol van Aeneas in de opera ‘Dido en Aenea’s van Purcell, de heer Benz in ‘Falstaff’ (een bewerking van ‘Die lustige Weiber von Winsor’ van Nicolai), en de rol van Ben in de komische opera ‘The Telephone’ van Menotti. Ook heeft hij de rol van de miljonair Warbuck gespeeld en gezongen in de musical Annie. In 2013 Zong Erik een dubbelrol: Masetto en Il Commendatore in Don Giovanni van Mozart. In 2014 zong hij de rol van Uberto in de komische mini-opera La Serva Padrona van Pergolesie.

Erik Stevens ontving zangles van Thea Vermeulen en Max van Weegberg. Daarnaast volgde hij een masterclass bij Maarten Koningsberger en de internationale sopraan Sarah Walker. Recent volgde bij samen met Eline Delis, een masterclass bij Francis van Broekhuizen in het kader van ‘De Stem van Bossch’. Dit was in het kader van het Jaar van Jeroen Bossch. Zowel Eline als Erik bereikten de finale.

Momenteel volgt hij  zangles bij Connie de Jongh in Breda.