Anita Nelen, Mezzo-sopraan (B)

Anita_e

Anita was al van kind af aan bezig met muziek en zang. Het begon, zoals voor de  meesten van haar generatie, in een kerkkoor en in schoolverband.

Haar eerste stapjes in haar ‘solo zangcarrière’ dateren van haar 9de jaar als ‘kindzangeresje’ voor animatiemomenten bij bejaarden, in de school, in de kerk, concerten en bij uitvoeringen van plaatselijk fanfare-corps enz.

Later was zij één van de vaste solisten in het schoolkoor van het Sint-Agnesinstituut te Borgerhout en kwamen diverse bruiloften, begrafenissen en jubileumvieringen aan bod.

Daarna verwierf zij zangtechnische en muzikale vaardigheden gedurende haar 8 jaar studie aan de Muziekschool der Noorderkempen, met als zangpedagogen Herman Bekaert en Liana Grison. Gedurende deze periode verzorgde zij verschillende concerten met solisteninbreng, openbare examens, huwelijken en andere feestelijke gelegenheden.

De koorzang werd onderhouden in diverse koren zoals Collegi Cantores en Ericantat te Essen. Zij zet haar opleiding  zang verder bij Renaat Deckers.

Anita voelt zich thuis in diverse muziekstijlen en brengt in haar optredens meestal een zeer persoonlijke toets aan.

Belgisch Nederlands Ensemble Bel Canto